Slussvaktaren får en andra chans

Dela inlägg:

Mitt första romanmanus Slussvaktaren färdigställdes egentligen redan 2013 och skickades då ut till förlag. Det blev inte helt oväntat refuserat och blev sedan liggande i lådan. Nu har jag återvänt till manuset och påbörjat arbetet med omskrivningen för att ge det en ny chans.

Jag slet länge med manuset till Slussvaktaren. Som första manus kändes det som en bragd bara att skriva färdigt det och kunna säga att jag faktiskt skrivit en roman.

Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. Jag har skrivit en uppsjö noveller, en e-följetong i 12 delar med ett sidantal långt över 400 sidor, en kortroman och en biografiktion.

Naturligtvis har allt skrivande lärt mig en massa, och när jag i slutet av förra året satte mig ner och läste igenom Slussvaktaren var det med andra ögon än dagen jag lade manuset på lådan till förlagen.

Mycket behövde utvecklas

Jag förstod då varför det blev refuserat. Det var många detaljer som behövde slipas på. Karaktärer som behövde tydliggöras, bakgrundshistorier och händelser som behövde utvecklas och relationer som behövde klargöras.

Manuset och storyn i sig var dock fortfarande intressant. Det fanns mycket stoff i det som jag tyckte väldigt mycket om.

Jag blev nyfiken på hur det skulle bli om det fick gå igenom kvarnarna en gång till. Nu med en mognare och säkrare författare vid tangentbordet.

Så jag bestämde mig för att gå igenom hela manuset på nytt och skriva om det.

Kan bli en riktigt bra roman

Jag är nu inne på det femte kapitlet av arton och har redan ändrat en hel del.

Dels är det lite annorlunda fokus på själva huvudlinjen.

Men framförallt har jag äntligen lyckats göra huvudpersonen till en person läsaren kan tycka om, och utvecklat den tidigare ganska luddiga men intressanta relationen mellan honom och hans bror.

Det är en bit kvar men jag är positiv till utvecklingen och tror nog att Slussvaktaren kan bli en riktigt bra roman i slutänden.

Jag hoppas såklart också att den tas bättre emot hos förlagen den här gången, för den är värd en andra chans.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.