Readly – en vinnare bland appar

Dela inlägg:

Jag har länge varit avig mot digitalt läsande. I alla fall när det kommer till längre texter. Men efter en tids sällskap med appen Readly har jag fått omvärdera mina åsikter. Och det rejält.

Sedan i måndags då min sambo Anne råkade snappa upp en tv-reklam om en app har mitt digitala läsande förändrats radikalt. Appen hette Readly och innehöll en massa tidningar och magasin, svenska och utländska.

Appen har tydligen funnits ända sedan 2013. Den har dock inte varit någon större snackis vad jag märkt. Fast å andra sidan är jag hopplöst efter vad gäller sånt här så vad vet jag?

Till en relativt låg kostnad skulle upp till fem användare kunna läsa hur mycket de ville på samma gång.

Som ett slags Netflix för tidningar och månadsmagasin ungefär.

Papperstidningarna har trängts undan

Jag har alltid älskat tidsskrifter. I papper alltså. Det är något lyxigt över dem. Snygga omslag i vackra färger, feta uppslag med djup i bilderna, cool tidningslayout, tyngden i handen, lyxigt papper – för att inte säga doften av en nytryckt tidning.

Länge har jag motvilligt fått se på hur papperstidningarna fått ta ett steg tillbaka till förmån för den snabbare, billigare (många gånger helt kostnadsfria) och enormt mycket mindre platskrävande digitala läsningen.

Vare sig det gäller dagstidningar, månadsmagasin eller böcker så har de digitala utgåvorna, givetvis med hjälp av framförallt mobiltelefonernas utveckling, nästlat sig in i folks medvetande för att nu nästan helt dominera.

Helt förändrat mina läsvanor

Det finns såklart fördelar med det hela. Förutom de ovan redan nämnda så lämnar en digital utgåva inte mycket till ekologiskt avtryck.

Medan nackdelen ju förstås är att en digital tidning saknar den där sköna känslan att bläddra och se alla snygga bilder på ett fullstort uppslag istället för på en liten skärm.

Men ändå: jag är helt såld! Jag har aldrig läst så mycket tidningar i hela mitt liv! Plötsligt har jag tillgång till hundratals magasin om alla tänkbara ämnen och intresseområden. Och det bara ett knapptryck bort!

 

Ipad med appen Readly – digitala tidningar
I Readly finns hundratals tidningar bara ett knapptryck bort. | Foto: Jimmie Olsson

Plocka russinen ur kakan för en spottstyver

Jag kan läsa mina favorittidningar och bokmärka sidor och reportage jag vill återvända till.

Men viktigare: jag kan läsa utvalda artiklar eller reportage i ett flertal magasin. Ibland så få saker som bara ett par notiser, ett reportage eller en temasida. Saker som jag aldrig skulle köpa en pappersutgåva för.

Jag kan också läsa ett flertal tidningar som i pappersutgåva är alldeles för dyra för att jag ska avstå från köpa dem även om jag är nyfiken på innehållet.

Det rör sig kanske framförallt om engelska och amerikanska magasin som kan kosta över hundra spänn för en enda tidning.

Och vad mera är: jag kan läsa tidningar som jag inte ens trodde fanns!

Jag kan dessutom chansa på vad som helst, och det kommer ändå bara kosta mig en spottstyver att göra det!

Kan vara inkörsport för mera digital läsning

Jag vet, det här blogginlägget känns väldigt sponsrat, men jag lovar att jag bara hyllar den här appen av ren spontanitet.

Den berikar verkligen mitt liv.

Och möjligtvis, kanske, så är det mitt första steg mot att även börja provläsa e-böcker.

Men bara kanske.

 

FAKTA READLY:

Utgiven: 2013
Pris: 99 kr/mån
Användare: Upp till 5 st/abonnemang
Funkar på: IOS, Android
Antal titlar: 2358 st i dagsläget
Möjlighet att ladda ner och läsa offline: JA
Erbjudande: Testa fritt i 14 dgr, eller få en månad gratis på köpet
Betalningsalternativ: Kontokort eller PayPal
Länk: https://se.readly.com/

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.