Om Jimmie

Dela inlägg:

Jag är ingen riktig författare

Jag ska vara helt ärlig med er. Jag är ingen riktig författare.

För att vara författare måste man ha skrivit och gett ut minst två böcker på förlag. Det är så bokbranschen fortfarande definierar en författare – innan man skrivit och gett ut minst två böcker på traditionellt förlag får man inte kalla sig författare.

Alltså är jag ingen riktig författare.

Däremot är jag nästan en riktig författare. Jag har hittills gett ut en e-bok på SAGA EGMONT förlag. Det är ett riktigt förlag.

Jag har också gett ut en novellsamling som heter Udda fåglar ur skrivbordslådan och e-följetång i tolv delar som heter 12 månader | 12 delar på mitt eget bokförlag Boomslang förlag.

Och så har jag skrivit en skräckroman som heter Slussvaktaren och en helt ny skräckis som heter De vattendöda. Ingen av dem är utgivna ännu, men snart klara för utskick till förlag.

Jag skriver även resejournalistik, krönikor, artiklar om ditten och datten och lite annat mest överallt – vissa för betalning, andra för skoj skull.

Övriga texter skriver jag här på min blogg.

Vill du köpa mina böcker – och det vill du ju – så har jag en egen butik här, eller så går det att hitta mig på Adlibris, Bokus och lite överallt annars där det säljs böcker.

Jag hoppas ni får lika mycket nöje av att läsa som jag får av att skriva.

/ Jimmie L Olsson

Jimmie L Olsson är för närvarande aktuell med biografiktionen 113 dagar på flykt som släpptes som e-bok i november 2019 på SAGA EGMONT förlag.
Han har tidigare släppt novellsamlingen Udda fåglar ur skrivbordslådan under våren 2017 samt e-följetongen 12 Månader | 12 Delar som gavs ut med en del per månad varje månad fr o m november 2016 t o m novemeber 2017 på Boomslang förlag.
Du kan läsa om dem alla här på sidan under menyn böcker.

Han har även skrivit ett bokmanus i genrén underhållning (Det är okej, jag är från Stockholm), en skräckroman (Slussvaktaren) som omarbetas just nu, och jobbar i skrivande stund med en ny roman (De vattendöda), samt parallellt på ytterligare tre skönlitterära romaner varav den ena är en skräckthriller (Lykantropen/Varghamn), den andra mer av en psykologisk thriller (Pappas pojke) och den tredje någon form av postapokalyptiskt äventyr (La Tero 126 pk).
Förutom det skönlitterära skrivandet arbetar han som frilansskribent inom redaktionella texter och content, och har också i vissa mörkare stunder spottat ur sig några dikter varav en del eventuellt kommer att finnas att läsa här vid ett senare tillfälle.

Dela inlägg: