Manuset till De vattendöda klart

Dela inlägg:

Manuset till De vattendöda började skrivas två dagar innan midsommarafton i år. Den hade ursprungligen titeln ”en midsommarnattsmardröm” och var tänkt som novell. Historien utvecklades dock vidare och är nu drygt fem månader senare en färdig roman. Nu återstår redigering innan utskick till förlag.

Romanen De vattendöda har genomgått stora förändringar sedan den började skrivas. Från att ha varit en novellidé om ett gäng gamla kompisar som samlas för midsommarfest på en uppdiktad ö i Roslagens skärgård är den nu istället en roman, visserligen om samma kompisgäng, men som befinner sig på en avskild del av Kalvudden utanför Nynäshamn tidigt på våren/försommaren.

Trodde den skulle bli en kortroman

En kortroman ligger normalt under 40 000 ord. Och det var vad jag först trodde att den skulle hamna på. Men en av de oväntade relationerna i kompisgänget utvecklades lite mer och historien fördjupades med perspektivet på de zombieliknande levande döda som egentligen inte alls är några zombier, i alla fall inte i traditionell bemärkelse, och landade slutligen på 52 000 ord vilket gör att den således räknas som roman.

Det kan givetvis komma att ändras.

Skickas till förlag i början av nästa år

Nu återstår redigering och slutlig finputsning. Vissa saker kanske stryks, andra läggs till eller utvecklas ytterligare, men någonstans kring 200 sidor i färdig form är rimligt att den slutliga historien hamnar på.

De vattendöda beräknas skickas ut till förlag någon gång under första kvartalet 2019.

Läs mer om De vattendöda här

Vänligen observera att artikelbilden inte har något med manuset att göra utan är bara en illustration för artikeln

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.