Writer retreat med världen som arbetsplats

Dela inlägg:

Jag har alltid velat säga att jag har hela världen som min arbetsplats. Det låter så fritt och skönt. Nu är det kanske att tänja lite på sanningen, men några månader framöver är det i alla fall nästan så. Jag är nämligen på writer retreat.

Vi har alltid gillat att resa, jag och min sambo. Jag själv har varit i större delen av Asien flera gånger, och även gjort den berömda backpacking-finna-sig-själv-resan på ett halvår. Min sambo har rest till olika långväga platser innan oss.

Tillsammans gick första resan till svennebanan-Thailand, de tre efterföljande resorna till Indonesien vilka alla blev längre och längre.

Har länge velat göra en långresa

2014 satt vi på Gili Meno i Indonesien på vår bungalowveranda under de sista skälvande dagarna och sa, återigen, att ”vi skulle ha typ ett halvår eller nåt”.

Och när tillfället dök upp (vår katt dog, jag slutade min utbildning och min sambo fick tjänstledigt) så tänkte vi att: Nä, nu gör vi det. Packar och drar iväg i flera månader.

Just nu befinner jag mig i Nya Zeeland och ligger i ett hotellrum i staden Nelson på Sydön och skriver detta.

Vi ska snart bege oss upp till Nordön för några dagars bilande och eventuellt motorcyklande.

Sedan bär det av vidare. Vart får vi se.

Resa och writer retreat på samma gång

För min del är det lite av en kombinerad resa och writer retreat – lite så. För jag fortsätter att jobba under tiden, dels med mina egna skrivprojekt och dels på att försöka frilansa lite då och då.

Närmast i det avseendet är att sammanställa e-följetongen 12 Månader till ett komplett roman-manus för utskick till traditionella förlag.

Jag njuter fortfarande av att sitta och glo på läsarsiffrorna för den vilka snurrade på långt över förväntan, och är fortfarande evigt tacksam för alla uppskattande ord!

Håll tummarna får att något av de traditionella förlagen är tillräckligt intresserade att gå vidare med den!

Sedan är det romanen Slussvaktaren som står på tur att redigeras (ännu en gång) för att antingen släppas direkt på Boomslang förlag, eller kanske även den skickas ut en vända till.

Men nu ska vi packa ihop och dra vidare.

Vi hörs här lite då och då!

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.