Vi ägnar oss inte åt jämställdhet

Dela inlägg:

URSPRUNGLIGEN POSTAT 11.05.2016 15:26

Vi har utvecklat en alldeles särskild ordning långt från jämställdhet, min sambo och jag, som på ett sällsamt effektivt sätt eliminerat alla konflikter som har med de grundläggande sysslorna i ett gemensamt boende att göra.

Vi har nämligen delat upp allt. Ja, inte materiella ting, utan sysslor. Men det är inte någon intern jämställdhetskamp vi ägnar oss åt. Nej, det är snarare ett högst individuellt förhållningssätt till vardagslivet.

Vi tvättar vår egen tvätt, vi handlar vår egen mat – och lagar följaktligen vår egen mat, ofta på olika tider eftersom vi även diskar vår egen disk.

Vi tittar inte ens på tv tillsammans längre eftersom vi aldrig kan komma överens om vad vi ska se. Istället turas vi om att använda TV:n, medan den andre ser vi på tv eller film via surfplattan, med hörlurar.

Vad gäller städningen så turas vi om att dammsuga och torka golven. Det vill säga att om en dammsuger den ena veckan så torkar den andre golven och vice versa.

Vi har också som lök på laxen individuell ekonomi. Vafalls!

Vi lever alltså i mångt och mycket som i en studentkorridor.

Och vi har aldrig varit lyckligare.

Samtliga konflikter i hemmet har försvunnit lika spårlöst som adoptivbarnens biologiska föräldrar på TV4.

Skalat bort allt som skapar konflikter

Men hur kul är det att aldrig göra något tillsammans då? frågar sig skeptikern.

Men jodå, vi gör visst saker tillsammans.

Vi sover till exempel tillsammans. Utom de nätter jag somnar i soffan framför TV:n och vaknar framåt morgonkvisten när min sambo stiger upp och äter frukost.

Vi betalar naturligtvis gemensamma kostnader såsom hyra, el, internet, basvaror och så vidare, vi bor ju ändå tillsammans.

Vi reser tillsammans. Under åren har vi gjort några av våra respektive absolut bästa resor tillsammans och vi har även utvecklat ett gemensamt intresse i dykningen som vi utövar på de flesta av våra gemensamma resor.

Vi går på bio tillsammans. Här det nämligen skillnad ifråga om problematiken att komma överens om vad vi ska se eftersom båda anser att ska man se film på bio så ska det vara filmer fyllda av specialeffekter och då brukar vanligtvis valet vara ganska lätt.

Vi äter också på restaurang tillsammans. Vi har ett par favoritrestauranger i stan som vi regelbundet går till, men betalar givetvis vår egen restaurangnota.

Vi gör egentligen allt tillsammans som är kul att göra tillsammans. Och som är värt att lägga energi och kraft på. Sånt som funkar att göra tillsammans.

Vi funkar alltså precis som vilket vanligt par som helst. Vi har bara skalat bort de där sakerna som skapar konflikter, och i förlängningen splittrar förhållanden.

I november firar vi sex år tillsammans.

Vi siktar på minst sex år till.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.