Nu är leken slut – snart börjar allvaret

Dela inlägg:

Drygt fem månader, eller 160 dagar, har gått sedan vi lyfte från Arlanda och gav oss iväg på vår långresa i Oceanien och Asien. För egen del har det såklart varit mest semester och resande, men lite arbete också. Men nu är leken slut, och snart börjar allvaret igen.

Ni som följt med mig under resans gång säkert sett att jag med jämna mellanrum publicerat små så kallade resenoveller med tillhörande bilder.

Resenoveller kan komma att ges ut som minipocket

Novellerna har baserats på resan men är såklart en helt fiktiv berättelse om två personer (vi) som är på flykt undan en diffus främmande makt i form av spioner, myndigheter och diverse fångvaktare. De kastas i fängelse med jämna mellanrum, får hjälp att fly vidare och tar sig genom land efter land för att till slut bli frikända av en anledning som aldrig avslöjas.

Det fanns ingen tanke bakom novellserien utan den liksom bara uppstod. Från början var den ett sätt att hålla den kreativa hjärnhalvan och skrivandet igång under resan eftersom redigerande inte riktigt låter hjärnan jobba med själva skapandet. Efter hand började jag tycka om historien och fortsatte.

Nu är tanken att ge ut denna lilla serie i form av en minipocket på Boomslang förlag inom en snar framtid.

Redigering och genomgång av manus

Förutom ovan har jag bland annat redigerat nästan halva romanen Slussvaktaren och beslutat mig för att ge den en chans till hos förlagen innan jag släpper den på mitt eget Boomslang förlag. Får jag inget napp där släpps den på Boomslang i början av nästa år.

Så är det bestämt.

Jag har även kikat lite på e-följetången 12 Månader | 12 Delar som jag tänkt färdigställa till en roman. Det mesta är tillräckligt bra för att skickas till förlag, men det återstår några småkorrigeringar.

I övrigt kliar det i fingrarna att börja skriva på allvar igen. Närmast till hands står romanerna Varghamn eller Pappas pojke. Eller kanske blir det en fortsättning på 12 Månader.

Vi hörs snart igen!

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.