Jag har haft semester för länge

Dela inlägg:

Jaha, då var det första advent igår igen. Ännu en jul på intågande. För ett år sen satt jag och sambon på ett spökhotell i ett försomrigt Nya Zeeland med nästan sex månaders resa i Oceanien, Australien och Asien framför oss. I år sätter vi upp en nyinköpt julstjärna från IKEA.

Jag vet ju vart jag hade föredragit att vara om jag hade fått önska.

Det är nästan läskigt hur snabbt tiden går. Jag kan knappt fatta att det var ett halvår sedan vi kom tillbaka från vår långresa.

Jag har ju knappt hunnit smälta den.

Ändå längtar jag ständigt iväg till nya äventyr, nya platser, nya upplevelser.

Värre än förra gången

Det har blivit värre med tiden också. Förr kunde jag ändå landa i att jag var tvungen att hålla mig hemmavid i vardagens gråa dis emellanåt. Nu önskar jag oftare och oftare att jag var på resande fot.

Kanske inte så mycket hela tiden. Det vill säga: långresa är underbart på många sätt och vis. Du får chans att riktigt sjunka in i kulturen och tillvaron som råder där du är, och du hinner känna saknad efter det du faktiskt lämnat därhemma.

Men ändå, efter två långresor på runt sex månader vardera, har jag kommit fram till att något kortare än så vore idealet. Kanske 3–4 månader koncentrerat på två till tre olika länder eller regioner känns som en bra längd.

Men ännu hellre skulle jag nog föredra att kunna resa mer frekvent.

Ett nödvändigt ont

Idealet vore att kunna sticka iväg varannan månad eller så, eller till och med oftare. Att få en break från vardagen, byta miljö, ha kul, leva under en jämnare del under året.

Det finns ju de som är priviligierade och faktiskt trivs på fullaste allvar i sin vardagstillvaro med jobb och familj och allt vad det nu är.

Sen finns det såna som mig. Som hellre skulle se vardagstillvaron som ett nödvändigt ont att ägna sig åt då och då för att dra ihop pengar och ta igen sig lite mellan resorna.

Det är bakvänt kanske, men jag har alltid tyckt att resa borde vara vardag och vardag semester.

Nu har jag haft semester lite för länge.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.