Holiday in Cambodia!

Dela inlägg:

Som gammal punkrockmusiker och Dead Kennedys-fan kände jag mig inte lite nöjd över att få fylla i Kambodjas Arrival Card med Punk rocker som yrke och Holiday som syfte att besöka landet när vi landade i Siem Reap förra veckan.

Vi har nu varit ute på drift i världen sedan den 23 november och börjar känna av resvardagen vilken ofrånkomligt infinner sig efter en tids resande.

Var ju bara tvungen…

Det vill säga, vi är inte riktigt lika sugna på att hela tiden göra saker och se nya platser – med resultat att vi legat i princip stilla här i Siem Reap i över en vecka nu.

Delvis på grund av sjukdom, det ska medges, men även på grund av att det faktiskt är rätt skönt att kunna käka och dricka billigt, bo lika billigt och faktiskt känna sig lite hemma, fast vi är långt hemifrån.

Punkare på working holiday

Det har också andra fördelar, bland annat för mitt skrivande. Sedan jag på ren chans tog med mig min stendöda MacBook Air till Apple Service-butiken här i Kambodja, och efter en dag få beskedet att de pruttat igång den (och det till den ynkliga kostnaden av 80 spänn!) har jag börjat gå igenom manuset till 12 Månader och Slussvaktaren återigen.

Foto: kolibri5 / Pixabay

Det känns väldigt skönt att kunna jobba lite också mellan varven. Och för att gå tillbaka till datorproblemet så kan jag inte lovorda Kambodja mer för deras effektivitet och service minded mottagande! (Apple Sydney har förresten fått sig en skriftlig känga för deras extrema motvilja att ens vilja prata med mig innan jag först bokat tid för konsultation inom 4 dagar – risigt!)

Det Siem Reap dock gör det jävligt besvärligt är istället att förbjuda utlänningar att hyra motorcykel – bevisligen på grund av att ett flertal turister utan mc-kort stått på arslet och skadat både sig själva och andra i sin framfart – vilket gör att vi inte kan ge oss ut härifrån och utforska landsbygden.

 i morgon ger vi oss vidare. Battambang är destinationen, och av allt att döma ska det tydligen (fortfarande) vara ok att hyra motorcykel där.

Nåväl, skrivande och resande är ett skönt sällskap i alla fall. Hoppas ni har det bra där ni är också!

Vi hörs!

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.