Ett ganska händelselöst 2021

Dela inlägg:

Jaha, ännu ett år har gått. Herregud vad fort det gått! Jag tycker det nyss var jul och nyår. Och faktum är att inte mycket har hänt sedan förra året vid den här tiden. Men en del saker värda att nämna finns det såklart.

Ni som följer mig i diverse sociala medier vet säkert att jag hållit på med manuset till De vattendöda ett tag nu. Ett väldigt långt tag.

Men det tar tid att färdigställa ett manus om det ska bli bra. Jag är klar nu. Och jag har skrivit följebrevet och valt ut ett gäng förlag som jag ska skicka det till för påseende. Det har liksom bara inte blivit av ännu. Det har varit fel tidpunkt, det har varit någon liten enstaka detalj som ska fixas till, följebrevet behövde bantas ned en aning, filas på, ja ni vet hur det är, ni som skriver själva i alla fall.

Men så är det det här med musiken också

Jag har ju på senare tid fått en riktig nytändning med att skriva och spela in musik. Det är någonting som alltid funnits där men det har liksom aldrig blivit av att ta tag i det eftersom det kräver så enormt mycket jobb och kunskap om digital inspelning och utrustning som jag inte tidigare haft.

En del av er vet säkert att jag inom det konstnärliga faktiskt startade som musiker och artist, och mitt musik-alter-ego har haft ett gäng låtar som bara väntat på att spelas in. Jag kallar mig jIM dIMZEY av någon anledning, fråga mig inte hur det blev så, det bara blev och nu är artistnamnet mer eller mindre redan etablerat så det är lika bra att köra vidare på det.

Hursomhelst så har jag spelat in och släppt två singlar i år, tre om jag räknar med den traditionsenliga jullåten som kom till och spelades in och släpptes på julaftonskvällen. Jag är väldigt nöjd med allihopa. Samtliga finns bl a på Spotify, och mer musik är på väg under 2022.

Skrivandet återupptas 2022

Men jag ska ju såklart ägna mig åt skrivande också. För skrivande har det dessvärre blivit ganska skralt med det här året. Jag har som sagt filat på manuset De vattendöda och förklarat det färdigställt, en bragd bara det. Men jag har också skrivit litegrann på nästa manusidé: Lykantropen. Planen är att ta tag i den på allvar under 2022.

I övrigt har det varit ganska dött på de flesta fronter. Med den förbaskade Coronan som fortfarande envist hänger kvar och förpestar vår tillvaro, bokstavligt talat, så har det liksom inte funnits så många tillfällen att göra några extravaganta utsvävningar i den mån jag brukar.

Ett par små resor har det blivit

Men ett par resor har det faktiskt blivit trots allt. En komboresa till Azorerna och Madeira i september som var två fantastiska destinationer. Och så drog jag iväg en sväng med motorcykeln till vårt vackra grannland Norge i ett par dagar i oktober. Det var en resa jag sent glömmer och det blir garanterat ett återbesök!

Apropå motorcyklandet så har jag inte tröttnat på det. Tvärtom. 2022 planerar jag åtminstone en lite längre tripp. Vart, hur och när låter jag var osagt än så länge, men att det blir av är ett som är säkert.

Det gröna köket har gjort entré

På det privata planet har jag mer och mer gått över till vegetarisk kost. Inte på grund av någon modern klimatångest utan för att i första hand skona de stackars djuren i djurindustrin som far illa. Jag är en extrem djurvän och vill inte bidra med den plågan mer än nödvändigt. Jag säger mer än nädvändigt för som jag står idag så är nog etiketten flexitarian, alltså någon som äter mest grönt och medvetet mindre kött och fisk av olika anledningar, det nya för mig. Åtminstone för nu. För kött börjar faktiskt bli ganska läskigt.

Min andra anledning är betydligt mer egoistisk. Jag upptäckte nämligen ganska kort efter att jag gick över till vegetarisk kost på mer regelbunden basis att jag mår mycket bättre på alla sätt och vis. Det är inget propagandasnack utan rena skära sanningen.

Det finns även en tredje anledning, och det är kanske den viktigaste. För det hela är egentligen mest min sambos förtjänst (fel?) eftersom hon blev vegetarian för över ett år sen och det blev liksom enklast att laga vegetariskt till middag åt oss båda istället för att kladda med kadaver i en gryta och grönsaker i en annan, så den här kosthållningen har alltså en rent praktisk dimension också.

Lina har blivit min älskarinna

På tal om praktiskt så har jag till slut fallit till föga för det jag sa att jag aldrig skulle göra och förenklat vardagen med hjälp av Lina och hennes vegetariska matkasse. Tre till fyra dagar i veckan kör vi Linas och jag har aldrig varit gladare.

Recepten är supergoda, det har öppnat dörren för vegetarisk matlagning på ett sätt jag inte väntade mig och jag slipper den oundvikliga ångesten som tidigare alltid kröp på varje dag runt tresnåret på eftermiddagen när det började bli dags att komma på vad i helvete man skulle laga för middag. Jag slipper också trängas med folk i affären efter jobbet, och bära hem eländet.

Nu har någon tänkt, handlat och ordnat allt. Allt jag behöver göra är bara att, för en liten extrakostnad mot vad det kostar att fixa kalaset själv, laga ihop det och äta. En ytterligare bonus är att matsvinnet i princip är obefintligt nuförtiden. Fantastiskt. Så fantastiskt att jag nog kan sträcka mig till att jag älskar Linas matkasse. På riktigt. (Lina, du kan sätta in min värdecheck på mitt konto 😉 )

Vad händer nästa år då?

Nyårslöften? Nä, det skiter vi i, eller hur? Eller jo ett, om viruscirkusen tar slut nångång så ska jag fan ut och resa igen. Vi har faktiskt en ganska fin resa bokad redan men mer om den senare, om den ens blir av med allt som händer.

Och jag ska träffa lite fler vänner mot vad jag har gjort det här året. Några har jag lyckats klämma in ett par möten med men något regelbundet kompishäng har det knappast blivit. Å andra sidan är jag bra på att umgås med mig själv, särskilt på motorcykeln.

Och just jag, jag ska gå på konsert. Oavsett om jag vill det eller inte för jag har i dagsläget åtta konsertbiljetter till spelningar som flyttats fram ett flertal gånger redan och nu kommer att hållas 2022 om allt går som det ska.

That’s it. Fuck 2021, bring on 2022! Tack alla ni som följer mig!

GOTT NYTT ÅR! ✨🍾

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.