Dagboksanteckningar på resa blir bok

Dela inlägg:

Det började med ett infall, och fortsatte sedan med spridda dagboksanteckningar under fyra månader. Nu blir hashtagen som postades på Instagram en bok med titeln 113 dagar på flykt.

De små dagboksanteckningarna som postades på Instagram under min och min sambos nyligen genomförda långresa i Oceanien och Asien under hashtagen #resenoveller_pådrift2017_2018 utvecklades till en början mer eller mindre omedvetet till berättelsen om oss på flykt genom Sydostasien.

Från att vi ertappas av de australiensiska tullvakterna i Darwin med att ha försökt smuggla ut röd jord från The Red Centre på tillbakavägen från Alice Springs, flyr vi från land till land i Sydostasien från en högst oklar fiende, fängslas och rymmer och fortsätter fly tills vi till slut når en punkt då allt antingen får bära eller brista.

Beskrivs bäst som en biografiktion

Hela berättelsen bygger på de ”dagboksanteckningar” jag skrev till våra vänner och anhöriga på Instagram och illustreras av svartvita bilder med anknytning till varje anteckning. Den kommer även att innehålla några sidor med känsloladdade fotografier tagna vid olika tillfällen under flykten, ett förord och några slutord.

Det är en spännande form av litteratur. Eftersom den är inspirerad av de verkliga händelser som inträffade men ändå en fiktiv historia vill jag gärna kalla det för biografiktion; en mix av biografi och fiktion (eller en fiktär biografi).

Alla bilder är autentiska och dagboksanteckningarna beskriver allt som faktiskt hände, bara det att de är alternerade för att smita in i en skönlitterär kostym.

Tanken med hela utformningen av boken är att den som läser den och ser på bilderna utan bakgrundsinformation ska ha svårt för att bestämma sig för om det är en sann historia eller inte.

Släpps både som fysisk och digital utgåva

Boken som fått titeln 113 dagar på flykt kommer att släppas på Boomslang förlag i fysisk utgåva som en minipocket i formatet 105×148 mm och antagligen även som e-bok något senare. Priset kommer troligen att landa på omkring 50-lappen för den fysiska utgåvan och något lägre för den digitala.

Det är en kul idé och berättelse som bara råkade skriva sig själv under resans gång och som jag tyckte var värd att göra någonting av nu när vi kommit hem och sitter här med alla texter och bilder, så då fick det bli en liten bok av det.

Jag hoppas naturligtvis att ni vill köpa och läsa den!

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.