Åldersdiskrimineringen på arbetsmarknaden djupt oroande

Dela inlägg:

Jag vet, det är juletider och vi ska vara glada och lättsamma och inte prata om tunga ämnen eller tråkiga saker. Men jag kan bara inte låta bli att kommentera den senaste forskningsrapporten om arbetsmarknaden som redovisades i radio tidigare i veckan.

Man har nu en gång för alla med hjälp av 6 000 fiktiva arbetsansökningar som skickades till cirka 2 000 arbetsgivare fått fram resultat som visar att sannolikheten för att ens gå vidare i en ansökningsprocess sjunker markant redan vid 40 års ålder. Och ju närmare 60 du blir desto mindre intressant är du.

Forskarna bakom studien säger också att de trodde att brytpunkten skulle vara vid 55 års ålder.

Men det är alltså betydligt tidigare än så. Och de är förvånande över att det startade såpass tidigt.

Samtidigt ska vi enligt politikerna jobba längre och vi uppmuntras också att både sträva efter utveckling i vårt arbetsliv och att våga göra karriärbyte även vid högre ålder för att skifta t ex tyngre jobb mot andra lättare.

Det rimmar väldigt illa i min värld.

Behöver inte bry sig

Förlusten för samhället på grund av denna åldersdiskriminering torde vara omfattande, särskilt med tanke på att vi blir äldre och är friskare längre.

Men när arbetsmarknaden fått för sig att du inte duger efter 35 är det tyvärr föga vi kan göra.

Särskilt när inte lagstiftningen räcker till.

Få arbetsgivare fälls för åldersdiskriminering och i vissa yrken försöker man inte ens dölja att personer över 30 inte är önskvärda.

Ingen lösning i sikte

Någon enkel lösning finns inte i dagsläget.

Kvotering på arbetsmarknaden inom andra områden har vi ju sett tidigare. Är det dags att kvotera in också äldre?

Vi behöver också jobba med attitydförändringar, säger forskarna bakom rapporten.

Men riktigt så enkelt är det inte.

För ingen arbetsgivare kommer att förändra sin attityd om de inte tvingas bli exponerade för problemet med hjälp av riktiga människor på sin egen arbetsplats.

Så länge man lever i sin egna lilla bubbla behöver man nämligen inte bry sig om vad som händer utanför den.

Och på arbetsplatser där yngre förmågor har odelad förtur finns inte sällan en företagsledning bestående av endast unga personer, och de kommer näppeligen ta in äldre förmågor om det inte påtalas av lagen eller politiska beslut.

Äldre är inte lika hungriga

Det som driver på den stereotypiska bilden av att äldre inte lämpar sig är bland annat att man ofta anser att äldre inte kan anpassa sig, inte är förändringsbenägna, har svårare att lära sig och kanske det främsta av allt: inte är lika ”hungriga” som yngre.

Men det beror med hög sannolikhet också på rent ekonomiska faktorer. Det säger sig självt att en 25-åring som relativt nyligen gett sig ut i arbetslivet tar en lägre lön för att få sitt drömjobb.

Och även den sociala aspekten är en av orsakerna. Yngre personer har generellt lättare att se sitt jobb och sina arbetskamrater som sin identitet och familj i stor mån och hänger gärna med på After Work, långa konferenser, aktiviteter och resor med företaget på sin fritid. Sådant är viktigt för sammanhållningen, lagkänslan och den allmänna trivseln.

Och viljan att göra allt detta framhävs ofta som ett regelrätt krav i platsannons efter platsannons.

Äldre är yngre idag

Men en viss sanning ligger det i att ”äldre” kanske inte alltid är lika intresserade av att ägna en lika stor del av sin tid på och med jobbet. Ofta beroende på att de varken har tid eller möjlighet att göra det. på grund av andra sociala åtaganden.

Men den erfarenhet och de kunskaper en äldre person besitter sträcker sig ofta till marker yngre saknar och är inte sällan ett utmärkt komplement i en arbetsgrupp. Det kan man enkelt se på vilket seriöst reality-program som helst som inte uteslutande tillägnas råstyrka och utseende.

Dessutom glöms det lätt bort att samhället i stort formar även äldre människor idag.

En 50-åring är inte alltid lika mycket 50 som en 50-åring för 25 år sen. Samhällets ungdomshets sätter nämligen sina spår även på det personliga planet, vilket även återspeglar sig i äldres intressen och livsstil. Det är något man glömmer bort som arbetsgivare.

Man stirrar sig helt enkelt blind på en siffra.

Det är tragiskt och djupt oroande.

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.